Pasta al limone med kapris och sparris
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta al limone med kapris och sparris

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Pastasås

Citron
1 st
Kapris
1 burk
Imat fraiche (Havre)
2 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar

Pasta

Casarecce (Vete)
200 g

Vitlöksstekt sparris

Grön sparris
1 knippe
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 625 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Pastasås: Häll av och grovhacka kapris, lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela citronen och pressa saften från halva i bunken med kapris. Blanda ner imat fraiche, salt och nymald svartpeppar.
  3. Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
  4. Vitlöksstekt sparris: Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skär resten av sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min på hög värme. Låt vitlöken steka med den sista minuten så den inte bränner. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  5. Häll av casarecce och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner pastasåsen och rör tills pastan blivit krämig. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer citronsaft. Servera pasta al limone toppad med vitlöksstekt sparris.