Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Pastasås
Citron
1 st
Kapris
1 burk
Imat fraiche (Havre)
2 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pasta
Casarecce (Vete)
200 g
Vitlöksstekt sparris
Grön sparris
1 knippe
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 625 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Pastasås: Häll av och grovhacka kapris, lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela citronen och pressa saften från halva i bunken med kapris. Blanda ner imat fraiche, salt och nymald svartpeppar.
- Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
- Vitlöksstekt sparris: Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skär resten av sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min på hög värme. Låt vitlöken steka med den sista minuten så den inte bränner. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Häll av casarecce och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner pastasåsen och rör tills pastan blivit krämig. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer citronsaft. Servera pasta al limone toppad med vitlöksstekt sparris.