Hummustallrik med ras el hanout, rostad mandel och koriandersalsa
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Hummustallrik med ras el hanout, rostad mandel och koriandersalsa

Nytt recept
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Kikärtor
2 förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Salt
1 tsk
Sesamolja
1 msk
(Sesamfrön)
Citron
1 st
Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
1 st
Olja
2 tsk
Salt
1 krm
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Tomatpuré
2 msk
Ras el hanout
1 msk
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
773 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tillaga surdegsbaguette enligt tidsangivelsen på förpackningen.
 Häll av kikärtorna, men spara ca 1 dl spad. Lägg kikärtorna och spad i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, spiskummin, salt och sesamolja. Pressa ner saft från citronen och mixa helt slät med stavmixer.
 Finhacka koriander, vitlök och grön chili (för en mildare salsa, ta bort kärnor och fröfäste från chilin). Lägg allt i en skål och blanda med olja och salt.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
 Tärna zucchini och skär röd paprika i mindre bitar. Grovhacka gul lök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, ras el hanout, spiskummin och salt. Blanda ner vatten och låt koka ihop.
Lägg hummus i botten på två tallrikar. Lägg på ratatouille och en klick koriandersalsa. Toppa med rostad mandel. Servera med nygräddad baguette.
Smaklig måltid!