30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Hummustallrik med ras el hanout, rostad mandel och koriandersalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- tomatpuré
- vatten
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Mandelspån (Mandel)
25 g
Hummus
Kikärtor
2 förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Salt
1 tsk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Citron
1 st
Grön chili- och koriandersalsa
Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
1 st
Neutral olja
2 tsk
Salt
1 krm
Ratatouille
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Tomatpuré
2 msk
Ras el hanout
1 msk
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 773 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 105 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Tillaga surdegsbaguette enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Hummus: Häll av kikärtorna, men spara ca 1 dl spad. Lägg kikärtorna och spad i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, spiskummin, salt och sesamolja. Pressa ner saft från citronen och mixa helt slät med stavmixer.
- Grön chili- och koriandersalsa: Finhacka koriander, vitlök och grön chili (för en mildare salsa, ta bort kärnor och fröfäste från chilin). Lägg allt i en skål och blanda med olja och salt.
- Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
- Ratatouille: Tärna zucchini och skär röd paprika i mindre bitar. Grovhacka gul lök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, ras el hanout, spiskummin och salt. Blanda ner vatten och låt koka ihop.
- Lägg hummus i botten på två tallrikar. Lägg på ratatouille och en klick koriandersalsa. Toppa med rostad mandel. Servera med nygräddad baguette.