Japansk ramensoppa med wokad broccoli och friterad tofu
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Japansk ramensoppa med wokad broccoli och friterad tofu

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
  • salt

Ramenbuljong

Champinjoner
200 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Koriander
20 g
Neutral olja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vatten
6 dl
Socker
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Grönsaksbuljong
1 tärning

Wokad broccoli

Broccoli
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja

Friterad tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
1 msk
Salt
Neutral olja
1 msk

Tillbehör

Risnudlar
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 528 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Ramenbuljong: Kvarta champinjoner. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Skiva korianderstjälkarna (spara bladen till servering). 
  2. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs svamp, vitlök, ingefära, korianderstjälkar och chili flakes ca 4 min. Tillsätt vatten, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock till servering.
  3. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
  4. Wokad broccoli: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Strimla purjolök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs grönsakerna ca 4 min på hög värme. 
  5. Friterad tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper. Tärna tofu smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med lite salt.
  6. Hetta upp riktigt med neutral olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme runt om ca 5 min, tills de fått krispig yta.
  7. Fördela nudlar och wokad broccoli i två skålar. Slå på den varma ramenbuljongen. Toppa med friterad tofu och koriander.