Cashewnötscurry med röda linser och rostad blomkål
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Cashewnötscurry med röda linser och rostad blomkål

Ingredienser

Allergener
  • Vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Rostad blomkål

Blomkål
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Curry paste

Gul lök
½ st
Ingefära
½ bit
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Curry
1 tsk
Malen koriander
¾ tsk
Salt
2 krm

Gryta

Röda linser
1 förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Babyspenat
30 g

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 676 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad blomkål: Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Curry paste: Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
  5. Gryta: Häll av och skölj röda linser. Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca 1/2 min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, coconut cream och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 8 min. Blanda ner avhällda linser, låt sjuda ca 2 min. Smaka av med lite salt.
  6. Vänd ner babyspenat och den rostade blomkålen i lins- och cashewnötscurryn. Toppa med cashewnötter och servera med bulgur.