Chimichangas med tomatsalsa
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Chimichangas med tomatsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Tomatsalsa

Tomat
3 st
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Salt
1 krm

Chimichangas

Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
1 st
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Krossade tomater
½ förp
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Tortillabröd (Vete)
½ förp

Till servering

Avokado
1 st
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 688 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 85 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tomatsalsa: Tärna tomat. Finhacka rödlök. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål och pressa över saft från halva limen. Smaka av med salt. Klyfta resten av limen. 
  2. Chimichangas: Finhacka rödlök, vitlök och grön chili (kärna ur chilin om du önskar mindre hetta). Häll av och skölj svarta bönor.
  3. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken ca 2 min. Tillsätt vitlök, grön chili, svarta bönor, krossade tomater, spiskummin och salt. Sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt.
  4. Fördela bönröra i mitten på tortillabröden. Vik in sidorna och rulla ihop. 
  5. Torka ur den använda stekpannan och hetta upp rikligt med neutral olja. Lägg rullarna med skarven nedåt och stek runtom, tills bröden fått fin färg. 
  6. Tärna avokado. Servera chimichangas med tomatsalsa, avokado, imat fraiche, ruccola och limeklyfta!