Grekisk nötfärskebab med klyftpotatis och vitlökssås
15-20
Utan gluten

Grekisk nötfärskebab med klyftpotatis och vitlökssås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Rostad klyftpotatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Nötfärskebab

Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
2 tsk
Salt
½ tsk
Senap (Senap)
½ msk

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Tillbehör

Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 510 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Nötfärskebab: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och pressad vitlök ca 5 min. Krydda med salt och spiskummin. Tillsätt senap och fräs ytterligare ca 1 min.
  4. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  5. Tillbehör: Finstrimla isbergssallad och rödlök.
  6. Servera nötfärskebab med rostad klyftpotatis, vitlökssås och grönsaker.