Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rostad klyftpotatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Nötfärskebab
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
2 tsk
Salt
½ tsk
Senap (Senap)
½ msk
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Tillbehör
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 510 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Nötfärskebab: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och pressad vitlök ca 5 min. Krydda med salt och spiskummin. Tillsätt senap och fräs ytterligare ca 1 min.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Tillbehör: Finstrimla isbergssallad och rödlök.
- Servera nötfärskebab med rostad klyftpotatis, vitlökssås och grönsaker.