Asiatisk kyckling med kokos och paprika
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Asiatisk kyckling med kokos och paprika

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • salt
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vatten
    • sambal oelek
    • kycklingbuljong

    Asiatisk kycklinggryta

    Röd paprika
    1 st
    Vitkål
    150 g
    Kycklinglårfilé
    300 g
    Neutral olja
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomatpuré
    1 msk
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    2 dl
    Curry
    1 tsk
    Paprikapulver
    1 tsk
    Malen ingefära
    ½ tsk
    Sambal oelek
    1 krm
    Kycklingbuljong
    ½ tärning

    Tillbehör

    Jasminris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 616 kcal
    • Fett 25 g
    • Kolhydrater 61 g
    • Protein 37 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Asiatisk kycklinggryta: Klyfta röd paprika. Skär vitkål i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak.
    3. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kycklingen ca 2 min på hög värme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pressa ner vitlök och tomatpuré. Tillsätt paprika och vitkål. Fräs ytterligare ca 3 min.
    4. Tillsätt coconut cream, vatten, curry, paprikapulver, malen ingefära och sambal oelek (efter smak). Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    5. Servera asiatisk kycklinggryta med nykokt jasminris.