Wraps med frasig currytorsk och limesås
15-20

Wraps med frasig currytorsk och limesås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • neutral olja

Limesås

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt

Kryddig torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Ströbröd
½ dl
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja
1 msk

Till servering

Morötter
300 g
Tomat
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Koriander
20 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 599 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna innan servering!

  1. Förberedelser: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Skiva tomat. Häll ströbröd på en tallrik och blanda med curry.
  2. Limesås: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med rivet limeskal och lite salt.
  3. Kryddig torsk: Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fiskbitarna i ströbrödsblandningen, så det täcker runt om. 
  4. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Klyfta den använda limen. Fyll tortillabröd (se tips!) med mixsallad, tomat, frasig torsk, koriander och en klick limesås. Servera med morötter och limeklyfta.