Wraps med frasig currytorsk och limesås

Wraps med frasig currytorsk och limesås

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Ströbröd
½ dl
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olja
1 msk
Morötter
300 g
Tomat
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Koriander
20 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
596 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna innan servering!

Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Skiva tomat. Häll ströbröd på en tallrik och blanda med curry.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med rivet limeskal och lite salt.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fiskbitarna i ströbrödsblandningen, så det täcker runt om. 
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Klyfta den använda limen. Fyll tortillabröd (se tips!) med mixsallad, tomat, frasig torsk, koriander och en klick limesås. Servera med morötter och limeklyfta.
Smaklig måltid!