Kanelkryddad aubergine- och potatismoussaka
40-50
Utan gluten
Vegetariskt

Kanelkryddad aubergine- och potatismoussaka

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten
  • mjölk
  • grönsaksbuljong
  • vitvinsvinäger
  • flingsalt

Rostad potatis

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Svartpeppar

Aubergine

Aubergine
1 st
Olivolja
¾ msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Svartpeppar

Sås

Gröna linser
1 förp
Pizzasås
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Malen kanel
1 krm
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan (Mjölk)
50 g

Sallad

Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 510 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att servera grönsakerna var för sig!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skär bakpotatis och aubergine i tunna skivor, ca ½ cm. Häll av och skölj gröna linser.
  3. Rostad potatis: Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
  4. Aubergine: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek aubergineskivorna på hög värme i omgångar, tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och krydda med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Spara stekpannan.
  5. Sås: Häll pizzasås i den använda stekpannan. Tillsätt gröna linser, vatten, vispgrädde, mjölk, malen kanel, smulad grönsaksbuljong, lite salt och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
  6. Smörj en ugnsform. Varva aubergine, potatis och sås. Det sista lagret ska vara aubergineskivor. Strö på riven parmesan. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
  7. Sallad: Lägg ruccola i en salladsskål. Dressa med vitvinsvinäger och lite flingsalt. 
  8. Servera nygräddad moussaka med ruccolasallad.