Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vatten
- mjölk
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
- flingsalt
Rostad potatis
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Svartpeppar
Aubergine
Aubergine
1 st
Olivolja
¾ msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Svartpeppar
Sås
Gröna linser
1 förp
Pizzasås
1 förp
Vatten
½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Malen kanel
1 krm
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Sallad
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 510 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis lika bra att servera grönsakerna var för sig!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Skär bakpotatis och aubergine i tunna skivor, ca ½ cm. Häll av och skölj gröna linser.
- Rostad potatis: Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
- Aubergine: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek aubergineskivorna på hög värme i omgångar, tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och krydda med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Spara stekpannan.
- Sås: Häll pizzasås i den använda stekpannan. Tillsätt gröna linser, vatten, vispgrädde, mjölk, malen kanel, smulad grönsaksbuljong, lite salt och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
- Smörj en ugnsform. Varva aubergine, potatis och sås. Det sista lagret ska vara aubergineskivor. Strö på riven parmesan. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min.
- Sallad: Lägg ruccola i en salladsskål. Dressa med vitvinsvinäger och lite flingsalt.
- Servera nygräddad moussaka med ruccolasallad.