Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
Kycklinggryta
Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad dragon
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 742 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, råriv morot och äpple. Blanda med hackad persilja. Dressa med en god olivolja.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Kycklinggryta: Tärna äpple smått. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar.
- Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 4 min.
- Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Skala och grovriv morötter. Klyfta äpple. Grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
- Servera kycklinggryta med nykokt ris, äppelklyftor, rårivna morötter och persilja.