Kycklinggryta med äpple och dragon
25-35

Kycklinggryta med äpple och dragon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger

Kycklinggryta

Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad dragon
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 742 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, råriv morot och äpple. Blanda med hackad persilja. Dressa med en god olivolja.

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kycklinggryta: Tärna äpple smått. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. 
  3. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kycklingen på medelhög värme ca 4 min.
  4. Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Skala och grovriv morötter. Klyfta äpple. Grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
  6. Servera kycklinggryta med nykokt ris, äppelklyftor, rårivna morötter och persilja.