Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Fänkålssallad
Fänkål
1 st
Citron
½ st
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Rossosås
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
1 msk
Torkad oregano
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Linguine (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
- Energi 564 kcal
- Fett 12 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Häll av räkor. Kvarta tomat. Finhacka schalottenlök. Skiva vitlök och röd chili.
- Fänkålssallad: Skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara skalet till punk 7). Blanda fänkål med pressad citronsaft (ca 2 msk) i en bunke. Krydda med salt och socker.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Rossosås: Lägg tomaterna i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en slät sås.
- Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs schalottenlök, vitlök och röd chili på medelvärme ca 5 min. Krydda med torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt de mixade tomaterna och sjud på svag värme till servering.
- Blanda ner avhälld pasta, sparat pastavatten, citronskal och räkor i rossosåsen. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Finriv parmesan. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan.