Pastarosso med räkor, parmesan och fänkål
25-35
Laktosfri

Pastarosso med räkor, parmesan och fänkål

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Fänkålssallad

Fänkål
1 st
Citron
½ st
Socker
2 krm
Salt
2 krm

Rossosås

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
1 msk
Torkad oregano
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Linguine (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 564 kcal
  • Fett 12 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Häll av räkor. Kvarta tomat. Finhacka schalottenlök. Skiva vitlök och röd chili. 
  3. Fänkålssallad: Skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara skalet till punk 7). Blanda fänkål med pressad citronsaft (ca 2 msk) i en bunke. Krydda med salt och socker. 
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  5. Rossosås: Lägg tomaterna i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en slät sås. 
  6. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs schalottenlök, vitlök och röd chili på medelvärme ca 5 min. Krydda med torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt de mixade tomaterna och sjud på svag värme till servering. 
  7. Blanda ner avhälld pasta, sparat pastavatten, citronskal och räkor i rossosåsen. Smaka av med lite nymald svartpeppar. 
  8. Finriv parmesan. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan.