Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Panzanella
Röd paprika
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Stora vita bönor
1 förp
Kapris
1 burk
Bananschalottenlök
1 st
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Bladpersilja
20 g
Krutonger
Surdegspavé (Vete)
4 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Panzanella: Halvera röd och gul paprika. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
- Skär tomater i stora tärningar. Lägg i en skål och krama med händerna så att de släpper vätska. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Häll av och skölj stora vita bönor. Häll av kapris. Skiva bananschalottenlök. Blanda allt med tomaterna.
- Krutonger: Bryt surdegspavè i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med pressad vitlök, lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 6 min, tills brödet fått fin färg.
- Skär den rostade paprikan i bitar. Vänd ner paprika och krutonger i salladen.
- Bryt mozzarella i bitar. Finhacka bladpersilja. Servera panzanellan toppad med mozzarella och persilja.