Jureskogs kycklingburgare med parmesan, basilikacrème och rotfruktspommes
30-40
Laktosfri

Jureskogs kycklingburgare med parmesan, basilikacrème och rotfruktspommes

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • smör

Rotfruktspommes

Morötter
300 g
Palsternacka
150 g
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper

Kycklingburgare

Kycklingfilé
300 g
BBQ-sås
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Smör (Mjölk)

Tillbehör

Tomat
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ruccola
30 g
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
½ förp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Parmesansås (Mjölk, Ägg, Senap)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 1070 kcal
  • Fett 59 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rotfruktspommes: Skala morötter, palsternacka och bakpotatis. Skär allt i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min, tills rotfrukterna blir gyllenbruna i kanterna. Vänd runt efter halva tiden.
  3. Kycklingburgare: Krydda kycklingfilé runt om med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg kycklingen i en ugnsform och pensla på BBQ-sås. Tillaga klart under rotfruktspommes i ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan så att det får fin färg.   
  4. Tillbehör: Skiva tomat. Hyvla flakes av parmesanosten.
  5. Montering: Lägg på rikligt med ruccola på bottenbrödet. Lägg på kycklingen och klicka på parmesansås. Lägg på skivad tomat och skivad parmesanost. Avsluta med att ringla på lite basilikacrème innan locket läggs på.   
  6. Servera kycklingburgare med rotfruktspommes och resten av parmesansåsen.