Jureskogs klassiska American burger med dressing, cheddarost och pommes
30-40

Jureskogs klassiska American burger med dressing, cheddarost och pommes

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • smör
  • svartpeppar

Pommes frites

Potatis
400 g
Neutral olja
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st

Hamburgare

Hamburgerfärs/nötfärs
225 g
Smör (Mjölk)
Neutral olja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Cheddarost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st

Tillbehör

Saltgurka
½ förp
Tomat
1 st
Isbergssallad
1 st
Silverlök
1 st
Hamburgerdressing (Ägg, Senap)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 1062 kcal
  • Fett 67 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du ha extra fraisga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pommes frites: Skrubba potatisarna och skär dem i cirka 1-1,5 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Blanda runt efter halva tiden.
  3. Hamburgare: Skär två skivor av ½ frp hamburgerfärs. Ta bort plasten på varje burgare, platta till och forma burgarna. Krydda med med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Stek burgarna på hög värme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72 °C). Tryck gärna till burgarna med en stekspade under stekning. Lägg cheddarost ovanpå burgaren i stekpannan och låt osten smälta. Rosta hamburgerbröd med insidan ned i den använda stekpannan.
  4. Tillbehör: Skär saltgurka och tomat i skivor. Plocka blad från isbergssallad. Skiva silverlök så tunt som möjligt.
  5. Montering: Vik ihop salladsblad och lägg på bottenbrödet, lägg på skivad tomat och hamburgaren med smält cheddar. Ringla över rikligt med hamburgerdressing och avsluta med tunt skivad silverlök och saltgurka innan locket läggs på.
  6. Servera hamburgare med pommes frites.