Fläskkotlett i rostad paprikasås med pasta och parmesan
30-40
Laktosfri
12
Points®värde per portion

Fläskkotlett i rostad paprikasås med pasta och parmesan

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker

Rostad paprikasås med stekt fläskkotlett

Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Rostad paprika
½ burk
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
1+1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Socker
1 krm
Torkad oregano
1 tsk

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Parmesanost, (10 g) (Mjölk)
½ bit
Oregano
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök och vitlök. Dela rostad paprika i mindre bitar. Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor.
  3. Stek fläskkotlett: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn fläskkotlett ca 3 min per sida. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
  4. Rostad paprikasås: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, rostad paprika, socker och torkad oregano. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Lägg ner det stekta köttet i grytan med paprikasåsen och sjud ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Finriv parmesanost och plocka blad från oregano.
  8. Servera stekt fläskkotlett i paprikasås med linguine, toppad med riven parmesan och oregano.