Asiatisk linsgryta med spenat, äpple och basmatiris

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Asiatisk linsgryta med spenat, äpple och basmatiris

4.06 (499)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Grönsaksbuljong
    • olja
    • salt
    • sambal oelek
    • svartpeppar
    • vatten
    • vitlök
    Gul lök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Rött äpple
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Coconut cream
    ½ förp
    Vatten
    ½ dl
    Grönsaksbuljong
    1 tärning
    Röda linser
    1 dl
    Krossade tomater
    1 förp
    Babyspenat
    130 g
    Ingefära
    ½ bit
    Lime
    1 st
    Sambal oelek
    ½ tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Basmatiris
    1 dl
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    460 kcal
    Fett:
    9 g
    Kolhydrater:
    77 g
    Protein:
    17 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

     Finhacka gul lök och vitlök. Skär rött äpple i små tärningar.
     Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, äpple, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. 
    Blanda ner röda linser och krossade tomater, koka upp och sjud ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör om då och då, späd eventuellt med lite vatten om vätskan kokat in.
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära ca 1 msk. Hacka babyspenat.
    Tillsätt limeskal, ingefära, babyspenat och sambal oelek till grytan. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad limesaft.
    Servera asiatisk linsgryta med nykokt basmatiris.
    Smaklig måltid!