Kyckling- och grönsakspytt med sweet chili
20-30
Laktosfri
8
Points®värde per portion

Kyckling- och grönsakspytt med sweet chili

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Kyckling- och grönsakspytt

Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Vitkål
300 g
Röd paprika
1 st
Neutral olja
1 tsk
Sweet chilisås
1 förp

Till servering

Matvete (Vete)
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.  
  2. Skär kycklingfilé i strimlor.
  3. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek strimlad kyckling ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp kycklingen på ett fat, spara stekpannan.
  4. Klyfta rödlök och skiva röd paprika tunt. Skala och grovriv morot och strimla vitkål.
  5. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek rödlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt morötter och vitkål i pannan och stek grönsakerna tills de mjuknat, ca 4 min. Smaka av med lite salt. Blanda ner kyckling och matvete, låt allt bli varmt. 
  6. Servera kyckling- och grönsakspytt med sweet chilisås.