Kyckling- och grönsakspytt med sweet chili
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Kyckling- och grönsakspytt
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Vitkål
300 g
Röd paprika
1 st
Neutral olja
1 tsk
Sweet chilisås
1 förp
Till servering
Matvete (Vete)
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingfilé i strimlor.
- Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek strimlad kyckling ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg upp kycklingen på ett fat, spara stekpannan.
- Klyfta rödlök och skiva röd paprika tunt. Skala och grovriv morot och strimla vitkål.
- Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek rödlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt morötter och vitkål i pannan och stek grönsakerna tills de mjuknat, ca 4 min. Smaka av med lite salt. Blanda ner kyckling och matvete, låt allt bli varmt.
- Servera kyckling- och grönsakspytt med sweet chilisås.