Italiensk vegetarisk färsragu med linguine och parmesan
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Italiensk vegetarisk färsragu med linguine och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • grönsaksbuljong

Italiensk ragu

Gul lök
1 st
Morot
1 st
Blekselleri (Selleri)
50 g
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 732 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 94 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Skala morot. Tärna morot och blekselleri. Hacka röd chili, ta bort kärnorna för mindre hetta. 
  3. Italiensk ragu: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs vegetarisk färs och gul lök ca 3 min. Tillsätt blekselleri, morot, chili och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Tillsätt tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten, rödvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock, ca 10-15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tärna tomat och lägg i en salladskål. Blanda ner ruccola. 
  7. Blanda gärna den kokta pastan direkt i stekgrytan med ragun. Kan även serveras separat. 
  8. Finriv parmesanost. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan. Servera med tomat- och ruccolasallad.