Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
Rotfruktssoppa
Morötter
300 g
Rotselleri (Selleri)
150 g
Palsternacka
1 st
Purjolök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vatten
5 dl
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Citron
½ st
Svartpeppar
Pepparrotscrème
Pepparrot
½ st
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Till servering
Surdegspavé (Vete)
1 förp
Krasse
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 470 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 14 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ont om tid? Grovriv rotfrukterna istället för att tärna dem.
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Rotfruktssoppa: Skala och tärna morötter, rotselleri och palsternacka smått (eller se tips). Finstrimla purjolök. Skiva vitlök tunt.
- Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt vatten, torkad timjan och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills rotfrukterna är mjuka.
- Pepparrotscrème: Skala och finriv 1-2 msk pepparrot. Tänk på att färsk pepparrot varierar i styrka, så smaka dig fram. Lägg i en skål och blanda med färskost.
- Värm fröpavé enligt anvisning på förpackningen.
- Ta soppan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk) och lite nymald svartpeppar.
- Toppa rotfruktssoppan med klippt krasse. Servera med fröpavé och pepparrotscrème.