Krämig rotfruktssoppa med krasse och pepparrotscrème
35-45
Vegetariskt

Krämig rotfruktssoppa med krasse och pepparrotscrème

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar

Rotfruktssoppa

Morötter
300 g
Rotselleri (Selleri)
150 g
Palsternacka
1 st
Purjolök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vatten
5 dl
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Citron
½ st
Svartpeppar

Pepparrotscrème

Pepparrot
½ st
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Krasse
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 470 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ont om tid? Grovriv rotfrukterna istället för att tärna dem.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rotfruktssoppa: Skala och tärna morötter, rotselleri och palsternacka smått (eller se tips). Finstrimla purjolök. Skiva vitlök tunt.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt vatten, torkad timjan och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills rotfrukterna är mjuka. 
  4. Pepparrotscrème: Skala och finriv 1-2 msk pepparrot. Tänk på att färsk pepparrot varierar i styrka, så smaka dig fram. Lägg i en skål och blanda med färskost.
  5. Värm fröpavé enligt anvisning på förpackningen.
  6. Ta soppan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk) och lite nymald svartpeppar.
  7. Toppa rotfruktssoppan med klippt krasse. Servera med fröpavé och pepparrotscrème.