Vegetariskt
Krämig rotfruktssoppa med krasse och pepparrotscrème
3.9 (251)
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
Morötter
300 g
Rotselleri
150 g
Palsternacka
1 st
Purjolök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vatten
5 dl
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färskost
½ förp
Citron
½ st
Svartpeppar
Pepparrot
½ st
Färskost
½ förp
Surdegspavé
1 förp
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 470 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 62 g
- Protein: 14 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ont om tid? Grovriv rotfrukterna istället för att tärna dem.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och tärna morötter, rotselleri och palsternacka smått (eller se tips). Finstrimla purjolök. Skiva vitlök tunt.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt vatten, torkad timjan och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills rotfrukterna är mjuka.
Skala och finriv 1-2 msk pepparrot. Tänk på att färsk pepparrot varierar i styrka, så smaka dig fram. Lägg i en skål och blanda med färskost.
Värm fröpavé enligt anvisning på förpackningen.
Ta soppan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk) och lite nymald svartpeppar.
Toppa rotfruktssoppan med klippt krasse. Servera med fröpavé och pepparrotscrème.
Smaklig måltid!