Krämig rotfruktssoppa med krasse och pepparrotscrème
Vegetariskt

Krämig rotfruktssoppa med krasse och pepparrotscrème

3.9 (251)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar
Morötter
300 g
Rotselleri
150 g
(Selleri)
Palsternacka
1 st
Purjolök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vatten
5 dl
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Citron
½ st
Svartpeppar
Pepparrot
½ st
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Surdegspavé
1 förp
(Vete)
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 470 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 62 g
  • Protein: 14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ont om tid? Grovriv rotfrukterna istället för att tärna dem.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och tärna morötter, rotselleri och palsternacka smått (eller se tips). Finstrimla purjolök. Skiva vitlök tunt.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt vatten, torkad timjan och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills rotfrukterna är mjuka. 
 Skala och finriv 1-2 msk pepparrot. Tänk på att färsk pepparrot varierar i styrka, så smaka dig fram. Lägg i en skål och blanda med färskost.
Värm fröpavé enligt anvisning på förpackningen.
Ta soppan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med pressad citronsaft (ca 1 msk) och lite nymald svartpeppar.
Toppa rotfruktssoppan med klippt krasse. Servera med fröpavé och pepparrotscrème.
Smaklig måltid!