Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter
30-40
Utan gluten

Örtstekta fläskkotletter med gremolatarostade rotfrukter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung

Rostade rotfrukter

Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Gremolata

Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta

Örtstekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
½ msk
Salt
Olivolja

Dragonsås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 502 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Klyfta småpotatis och morötter. Lägg allt på en smord ugnsplåt. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 22 min, eller tills rotfrukterna är klara.
  3. Gremolata: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen. 
  4. Örtstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och lite salt. 
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Dragonsås: Blanda ihop matyoghurt med torkad dragon och honung. Smaka av med lite salt.
  7. Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med örtstekta fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.