Vegetariskt
Panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur
4.12 (483)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- ättiksprit (12%)
- salt
- socker
- svartpeppar
- olivolja
- grönsaksbuljong
- ägg
- vetemjöl
- ströbröd
Fänkål
1 st
Cocktailtomater
250 g
Vatten
2 dl
Ättiksprit (12%)
3 msk
Salt
½ tsk
Socker
1 msk
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Spiskummin
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Olivolja
½ msk
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fetaost
100 g
Ägg
1 st
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
1 dl
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 720 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skiva fänkål tunt. Dela cocktailtomater. Koka upp vatten, ättiksprit, salt och socker i en kastrull. Lägg ner grönsakerna i den varma lagen. Låt grönsakerna svalna i lagen. Om lagen inte täcker, rör om då och då.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen tillsammans med smulad grönsaksbuljong.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, salt, spiskummin, nymald svartpeppar, matyoghurt och olivolja. Mixa slät med stavmixer.
Finstrimla bladpersilja och babyspenat. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner olivolja, persilja, spenat och citronskal i bulgurn. Smaka av med pressad saft från citronen (ca 2 tsk), lite salt och nymald svartpeppar.
Vispa upp ägg i en djup tallrik. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Dela fetaosten i 4 bitar. Vänd osten först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek osten ca 3 min, vänd ett par gånger.
Servera nystekt panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur.
Smaklig måltid!