Panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur
Vegetariskt

Panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur

4.12 (483)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • olivolja
  • grönsaksbuljong
  • ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd
Fänkål
1 st
Cocktailtomater
250 g
Vatten
2 dl
Ättiksprit (12%)
3 msk
Salt
½ tsk
Socker
1 msk
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Spiskummin
½ tsk
Svartpeppar
(Ägg)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
½ msk
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Ströbröd
1 dl
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skiva fänkål tunt. Dela cocktailtomater. Koka upp vatten, ättiksprit, salt och socker i en kastrull. Lägg ner grönsakerna i den varma lagen. Låt grönsakerna svalna i lagen. Om lagen inte täcker, rör om då och då. 
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen tillsammans med smulad grönsaksbuljong.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, salt, spiskummin, nymald svartpeppar, matyoghurt och olivolja. Mixa slät med stavmixer.
Finstrimla bladpersilja och babyspenat. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner olivolja, persilja, spenat och citronskal i bulgurn. Smaka av med pressad saft från citronen (ca 2 tsk), lite salt och nymald svartpeppar.
Vispa upp ägg i en djup tallrik. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Dela fetaosten i 4 bitar. Vänd osten först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek osten ca 3 min, vänd ett par gånger.
Servera nystekt panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur.
Smaklig måltid!