Panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur
30-40
Vegetariskt

Panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • olivolja
  • grönsaksbuljong
  • ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd

Lättpicklade grönsaker

Fänkål
1 st
Cocktailtomater
250 g
Vatten
2 dl
Ättiksprit (12%)
3 msk
Salt
½ tsk
Socker
1 msk

Kikärtskräm

Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Spiskummin
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Olivolja
½ msk

Citron- & örtbulgur

Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
30 g
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Panerad fetaost

Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd
1 dl
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 720 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Lättpicklade grönsaker: Skiva fänkål tunt. Dela cocktailtomater. Koka upp vatten, ättiksprit, salt och socker i en kastrull. Lägg ner grönsakerna i den varma lagen. Låt grönsakerna svalna i lagen. Om lagen inte täcker, rör om då och då. 
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen tillsammans med smulad grönsaksbuljong.
  3. Kikärtskräm: Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, salt, spiskummin, nymald svartpeppar, matyoghurt och olivolja. Mixa slät med stavmixer.
  4. Citron- och örtbulgur: Finstrimla bladpersilja och babyspenat. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner olivolja, persilja, spenat och citronskal i bulgurn. Smaka av med pressad saft från citronen (ca 2 tsk), lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Panerad fetaost: Vispa upp ägg i en djup tallrik. Lägg vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Dela fetaosten i 4 bitar. Vänd osten först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek osten ca 3 min, vänd ett par gånger.
  6. Servera nystekt panerad fetaost med kikärtskräm, lättpicklade grönsaker och citron- och örtbulgur.