Senapsbiffar med löksky och dillrostad palsternacka
30-40
Laktosfri

Senapsbiffar med löksky och dillrostad palsternacka

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk
  • smör
  • socker
  • vetemjöl
  • rödvinsvinäger
  • vatten
  • köttbuljong

Dillrostade rotfrukter

Potatis
400 g
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dill
20 g
Ruccola
30 g

Senapsbiffar

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Svartpeppar
Ströbröd
1½ msk
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Olivolja

Löksky

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 589 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Dillrostade rotfrukter: Skär potatis och palsternacka i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Finhacka dill och blanda med rotfrukterna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg. Blanda runt efter halva tiden.
  3. Senapsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke och blanda ner salt, kinesisk soja, dijonsenap, nymald svartpeppar, ströbröd och mjölk. Forma till 2 platta biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform (spara stekpannan till såsen) och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  4. Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek löken tillsammans med socker ca 3 min. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Blanda ner rödvinsvinäger, vatten, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka ca 7 min.
  5. Servera senapsbiffar med löksky, dillrostade rotfrukter och ruccola.