Laktosfri
Tuna fishcakes med chili, koriander, sweet chilimajonnäs och mangosalsa
4.37 (512)
Under 45 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- ströbröd
- olja
- salt
Majonnäs
¼ dl
Sweet chilisås
½ förp
Röd chili
½ st
Tonfisk i olja
1 förp
Koriander
10 g
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
Ströbröd
½ dl
Panko
Olja
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Mixsallad
30 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 735 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 84 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda majonnäs och sweet-chilisås i en skål.
Hacka röd chili till fishcakes och mangosalsan. Tänk på att färsk chili kan variera i styrka. Om du önskar en mildare smak, ta bort kärnhuset och de vita hinnorna.
Häll av tonfisk. Hacka koriander. Lägg fisken i en bunke och finfördela med en gaffel. Tillsätt hälften av den hackade chilin, koriander, ägg, pressad vitlök, japansk soja och ströbröd. Blanda ordentligt. Forma till 8 biffar. Häll panko på en tallrik. Vänd biffarna i panko. Låt stå till punkt 5.
Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften från halva limen. Skala och tärna mango smått. Finhacka rödlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner resten av den hackade chilin, pressad vitlök, neutral olja och salt.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fishcakes ca 3 min per sida, tills de är krispiga.
Klyfta resten av den använda lime och värm tortillabröden. Servera tuna fishcakes i tortillabröd med mangosalsa, mixsallad, sweet-chilimajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!