Grillad pannoumiburgare - ostburgare med örtig coleslaw och sötpotatis
30-40
Vegetariskt

Grillad pannoumiburgare - ostburgare med örtig coleslaw och sötpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • tomatpuré
  • ketchup
  • sambal oelek

Ugnsrostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
½ tsk

Örtig coleslaw

Vitkål
300 g
Salt
2 ½ krm
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad salvia
½ tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Flytande honung
ca 2 tsk
Svartpeppar

Pannoumiburgare

Pannoumiburgare (Mjölk, Laktos)
1 förp
Röd paprika
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 731 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Passar bra att grilla. Kom ihåg att tända grillen i god tid!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skär sötpotatis i klyftor. Strimla vitkål tunt och lägg i en skål. Kärna ur röd paprika, skär i 4 st bitar.
  3. Ugnsrostad sötpotatis: Lägg sötpotatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och chili flakes (valfritt). Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
  4. Örtig coleslaw: Blanda vitkålen väl med lite salt. Tillsätt matyoghurt, vitvinsvinäger, torkad oregano, torkad salvia, dijonsenap, honung och lite nymald svartpeppar. Smaka av med lite salt.
  5. Chilidressing: Blanda tomatpuré, ketchup, sambal oelek (efter egen smak), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  6. Pannoumiburgare: Hetta upp en grill- eller stekpanna med lite olivolja. Börja med att steka paprikan ca 5 min. Fortsätt sedan steka pannoumiburgarna, ca 2 min per sida, tills osten har fått fin färg och paprikan mjuknat.
  7. Rosta gärna hamburgerbröden i en torr stekpanna eller brödrost. Strimla den grillade paprikan.
  8. Bred chilidressing på hamburgerbröden. Fyll sedan bröden med örtig coleslaw, mixsallad, pannoumiburgare och grillad paprika. Servera med ugnsrostad sötpotatis. Ät direkt!