Vegetariskt
Grillad pannoumiburgare - ostburgare med örtig coleslaw och sötpotatis
3.91 (335)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- ketchup
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
½ tsk
Vitkål
300 g
Salt
2 ½ krm
Matyoghurt
1 ½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad salvia
½ tsk
Dijonsenap
½ msk
Flytande honung
ca 2 tsk
Svartpeppar
Pannoumiburgare
1 förp
Röd paprika
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 759 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Passar bra att grilla. Kom ihåg att tända grillen i god tid!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär sötpotatis i klyftor. Strimla vitkål tunt och lägg i en skål. Kärna ur röd paprika, skär i 4 st bitar.
Lägg sötpotatisklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och chili flakes (valfritt). Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Blanda vitkålen väl med lite salt. Tillsätt matyoghurt, vitvinsvinäger, torkad oregano, torkad salvia, dijonsenap, honung och lite nymald svartpeppar. Smaka av med lite salt.
Blanda tomatpuré, ketchup, sambal oelek (efter egen smak), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp en grill- eller stekpanna med lite olivolja. Börja med att steka paprikan ca 5 min. Fortsätt sedan steka pannoumiburgarna, ca 2 min per sida, tills osten har fått fin färg och paprikan mjuknat.
Rosta gärna hamburgerbröden i en torr stekpanna eller brödrost. Strimla den grillade paprikan.
Bred chilidressing på hamburgerbröden. Fyll sedan bröden med örtig coleslaw, mixsallad, pannoumiburgare och grillad paprika. Servera med ugnsrostad sötpotatis. Ät direkt!
Smaklig måltid!