Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- socker
- salt
- svartpeppar
- vatten
Stekt kål
Vitkål
300 g
Smör (Mjölk)
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Färs
Smör (Mjölk)
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Till servering
Basmatiris
125 g
Rött äpple
1 st
Rårörda lingon
½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 717 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Stekt kål: Skär vitkål i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek kål, socker och salt på hög värme ca 6 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
- Färs: Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek blandfärs och pressad vitlök ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Vänd ner den stekta kålen med färsen och tillsätt vispgrädde, vatten och kinesisk soja. Låt puttra på låg värme tills servering. Smaka av med lite salt.
- Tärna rött äpple smått. Servera vitkålsfärsen med basmatiris och en klick rårörda lingon. Toppa med äpple.