Vitkålsfärs i gräddsås med äpple och rårörda lingon
20-30

Vitkålsfärs i gräddsås med äpple och rårörda lingon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Stekt kål

Vitkål
300 g
Smör (Mjölk)
Socker
½ tsk
Salt
1 krm

Färs

Smör (Mjölk)
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk

Till servering

Basmatiris
125 g
Rött äpple
1 st
Rårörda lingon
½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 717 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Stekt kål: Skär vitkål i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna och stek kål, socker och salt på hög värme ca 6 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
  3. Färs: Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek blandfärs och pressad vitlök ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
  4. Vänd ner den stekta kålen med färsen och tillsätt vispgrädde, vatten och kinesisk soja. Låt puttra på låg värme tills servering. Smaka av med lite salt.
  5. Tärna rött äpple smått. Servera vitkålsfärsen med basmatiris och en klick rårörda lingon. Toppa med äpple.