Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- ägg
Kryddiga pommes château
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Chipotlekrydda
½ tsk
Salt
Vitlöksyoghurt
Rödlök
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Crispy chicken
Kycklinginnerfilé
280 g
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Neutral olja
Grönsaker
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 602 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Kryddiga pommes château: Skär potatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, chipotlekrydda (efter önskad hetta) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden.
- Vitlöksyoghurt: Finhacka rödlök. Lägg rödlök och matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Crispy chicken: Ta fram tre tallrikar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg på en tallrik och lägg panko på en tallrik.
- Krydda kycklinginnerfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen frasig på medelvärme ca 5 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Grönsaker: Skär romansallad i mindre bitar. Klyfta tomat och skiva rödlök tunt. Lägg allt på ett fat.
- Servera nystekt crispy chicken med kryddiga pommes château, vitlöksyoghurt och grönsaker.