Svamp- och linspanna med äpple och rårörda lingon
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Svamp- och linspanna med äpple och rårörda lingon

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • senap,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Svamp- och linspanna

Gul lök
1 st
Skogschampinjoner
200 g
Gröna linser
1 förp
Neutral olja
Salt
1 krm
Imat (Havre)
250 ml
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Svartpeppar

Till servering

Potatis
400 g
Rött äpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 592 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelser: Skiva gul lök och skogschampinjoner. Häll av gröna linser. 
  3. Svamp- och linspanna: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek gul lök och svamp med salt ca 4 min, tills det fått fin färg.
  4. Tillsätt linser, imat, japansk soja och senap. Koka upp och sjud ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Tärna äpple smått. Finhacka bladpersilja.
  6. Toppa svamp- och linspannan med äpple och persilja. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.