Belugataco med koriandersalsa och rostad majs
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Belugataco med koriandersalsa och rostad majs

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • grönsaksbuljong
  • tomatpuré
  • salt
  • socker
  • vatten
  • ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • neutral olja

Belugafärs

Belugalinser
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Vatten
½ dl
Ättiksprit (12%)
½ msk

Rostad majs

Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
1 krm
Lime, skal
1 st
Röd chili
½-1 st

Koriandersalsa

Koriander
20 g
Jalapeño
½-1 st
Avokado
1 st
Lime, saft
1 st
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm

Tillbehör

Cocktailtomater
125 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 675 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 95 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att jalapeno och röd chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Belugafärs: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Spara 1/2 dl av kokvattnet när du häller av linserna.
  3. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp socker, vatten och ättiksprit i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner löken. Låt dra tills servering.  
  4. Rostad majs: Häll av majs. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva röd chili tunt och blanda med rostad majs och limeskal.
  5. Koriandersalsa: Finhacka koriander och jalapeño. Gröp ur avokado. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt pressad limesaft, pressad vitlök och salt. Mixa slätt med stavmixer. 
  6. Belugafärs: Blanda avhällda linser med sparat kokvatten, tomatpuré, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Mosa till en grynig färs. 
  7. Tillbehör: Kvarta cocktailtomat. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor. 
  8. Servera tortillabröd fyllda med belugafärs, rostad majs, tomat, mixsallad och koriandersalsa.