Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado och rostade sesamfrön
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Kimchi bowl med scrambled tofu, avokado och rostade sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • vatten
  • neutral olja

Snabbkimchi

Salladskål
150 g
Morot
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk

Chiliketchup

Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm

Scrambled tofu

Koriander
10 g
Salladslök
1 förp
Tofu (Sojabönor)
200 g
Neutral olja
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk

Till servering

Jasminris
125 g
Avokado
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 639 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de har fått fin färg!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Snabbkimchi: Strimla salladskål. Grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, vitvinsvinäger, socker, sambal oelek, tomatpuré och japansk soja i en rymlig bunke. Blanda ner salladskål och morot. Krama med händerna så att grönsakerna mjuknar. Låt stå tills servering.
  3. Chiliketchup: Blanda tomatpuré, vatten, japansk soja, socker och chili flakes i en skål.
  4. Scrambled tofu: Finhacka koriander. Strimla salladslök (spara lite till servering). Smula tofu i en bunke. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och fräs salladslök ca 1 min. Tillsätt tofu och japansk soja. Stek ytterligare ca 4 min. Ta från värmen och rör ner koriander. 
  5. Skiva avokado tunt. Fördela jasminris, snabbkimchi, scrambled tofu och avokado i två skålar. Toppa med rostade sesamfrön (se tips!), salladslök och koriander. Servera med chiliketchup!