Indisk köttfärsgryta med garam masala, basmatiris och yoghurt
15-20
Utan gluten

Indisk köttfärsgryta med garam masala, basmatiris och yoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker

Indisk köttfärsgryta

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Garam masala
1 tsk
Curry
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
½ tsk

Till servering

Basmatiris
125 g
Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 579 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Kvarta gul lök och tärna tomat.
  3. Indisk köttfärsgryta: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök. Krydda med salt, garam masala och curry. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Låt sjuda ca 3 min. Vänd ner tärnad tomat.
  4. Tärna gurka. Servera Indisk köttfärsgryta med basmatiris, gurka och matyoghurt.