Krämig fransk kycklinggryta med dijonsenap, dragon och spenat
3.93 (89)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
Babyspenat
30 g
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Smör
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
1 msk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vispgrädde
1 dl
Dijonsenap
2 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 563 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök, skär zucchini i tärningar och halvera kycklinginnerfilé.
Hetta upp smör i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 2 min. Tillsätt lök, zucchini och pressad vitlök, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad dragon, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner vispgrädde och dijonsenap. Låta sjuda ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner spenat i grytan och servera med bulgur.
Smaklig måltid!