Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- vatten
- kycklingbuljong
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Babyspenat
30 g
Fransk kycklinggryta
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
1 msk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 623 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Klyfta gul lök, skär zucchini i tärningar och halvera kycklinginnerfilé.
- Fransk kycklinggryta: Hetta upp smör i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 2 min. Tillsätt lök, zucchini och pressad vitlök, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med torkad dragon, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 1 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner vispgrädde och dijonsenap. Låta sjuda ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner spenat i grytan och servera med bulgur.