Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost
15-20
Laktosfri

Mezze maniche med chilistekta räkor, broccoli och parmesanost

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar

Räkpasta

Citron
1 st
Ruccola
30 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Olivolja
2 msk
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Broccoli
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 680 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt, låt koka med pastan de sista 2 minuterna. 
  3. Räkpasta: Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften, lägg i en liten skål. Skär andra halvan i klyftor. Grovhacka ruccola. Häll av räkor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt chili flakes och pressad vitlök. Fräs ca 1 min, utan att vitlöken får färg. Tillsätt räkorna. Stek några sekunder tills räkorna börjar bli varma. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Häll av pastan och broccolin men spara 1 dl pastavatten. 
  5. Lägg tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. Blanda ner hälften av det sparade pastavattnet, citronsaft, räkor, ruccola och riven parmesanost, lite i taget. Rör ordentligt tills pastan börjar kännas krämig. Späd eventuellt med resten av pastavattnet om det blir för torrt.
  6. Servera räkpastan tillsammans med citronklyfta och resterande chili flakes.