Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
Räkpasta
Citron
1 st
Ruccola
30 g
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Olivolja
2 msk
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Broccoli
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 676 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
- Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt, låt koka med pastan de sista 2 minuterna.
- Räkpasta: Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften, lägg i en liten skål. Skär andra halvan i klyftor. Grovhacka ruccola. Häll av räkor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt chili flakes och pressad vitlök. Fräs ca 1 min, utan att vitlöken får färg. Tillsätt räkorna. Stek några sekunder tills räkorna börjar bli varma. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Häll av pastan och broccolin men spara 1 dl pastavatten.
- Lägg tillbaka pastan och broccolin i kastrullen. Blanda ner hälften av det sparade pastavattnet, citronsaft, räkor, ruccola och riven parmesanost, lite i taget. Rör ordentligt tills pastan börjar kännas krämig. Späd eventuellt med resten av pastavattnet om det blir för torrt.
- Servera räkpastan tillsammans med citronklyfta och resterande chili flakes.