Mexican pork tacos med gurksalsa och vitlöksyoghurt
3.95 (144)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Snackgurka
1 st
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 579 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla fläskkotlett och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Ställ åt sidan.
Tärna snackgurka fint och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger, sambal oelek (valfritt), olivolja och salt.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök och salt.
Tärna tomat. Lägg upp tärnad tomat och mixsallad i skålar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek fläskköttet på hög värme ca 2 min. Sänk värmen och tillsätt vatten. Sjud ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Fyll tortillabröd med mexican pork och grönsaker. Servera med gurksalsa och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!