Morotsburgare med halloumi och färskost
30-40
Vegetariskt

Morotsburgare med halloumi och färskost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • äggula
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten

Klyftpotatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk

Morotsburgare

Morot
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
100 g
Äggula (Ägg)
1 st
Ströbröd
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
1 dl

Till servering

Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 684 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Morotsburgare: Skala morot. Grovriv morot och halloumi. Lägg allt i en bunke. Tillsätt äggula, ströbröd, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Blanda till en smet. Låt stå medan du gör punkt 4.
  4. Picklad rödlök: Koka upp socker, ättikssprit och vatten i en liten kastrull. Skiva rödlök tunt och lägg ner i den varma lagen. Låt stå till servering.
  5. Forma morotssmeten till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida. 
  6. Skiva tomat och snackgurka. Bred färskost på hamburgerbröden och fyll med morotsburgare, tomat, gurka och picklad rödlök. Servera med klyftpotatis.