Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- socker
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
Kalkonfärsbiffar
Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Olivolja
Löksky
Gul lök
2 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Tillbehör
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 602 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Kalkonfärsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, dijonsenap, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs i en bunke. Forma till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Spara pannan.
- Löksky: Skiva gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vatten, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min och smaka av med lite salt.
- Grovriv morötter och lägg upp i en skål. Hacka bladpersilja.
- Servera kalkonfärsbiffar med löksky, nykokt potatis och rårivna morötter. Toppa med persilja.