Limekyckling med krispig sallad och ris
30-40
Laktosfri

Limekyckling med krispig sallad och ris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Limekyckling

Minutfilé
330 g
Lime
1 st
Socker
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
2 msk
Vatten
½ dl

Sallad

Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Neutral olja
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 602 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Limekyckling: Strimla minutfilé. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskalet i en bunke. Vispa ner socker, kinesisk soja, vatten, vitvinsvinäger, malen ingefära och pressad vitlök. Blanda ner kycklingen. Låt stå till punkt 4.
  3. Sallad: Skala kålrabbi med en vass kniv och skär i tunna stavar. Tärna gurka. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, lite neutral olja, sambal oelek, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av limen.
  4. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Plocka upp kycklingen från marinaden (men spara marinaden) och stek kycklingen ca 3 min.
  5. Häll på marinaden och vatten. Låt sjuda ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
  6. Servera limekyckling med nykokt ris, krispig sallad och limeklyftor. Toppa med koriander!