Pastasallad med fänkålsstekt salsicca, fetaost och frötopping
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Rödlök
1 st
Torkad salvia
2 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Rödvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Salsicciakorv
1 förp
Casarecce
200 g
Fetaost
50 g
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 759 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du ta med pastasalladen på picknick? Kyl ner alla ingredienserna innan du blandar ihop salladen.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka vitlök och rödlök. Lägg i en salladsskål och blanda ner torkad salvia, socker, salt, rödvinsvinäger, olivolja och nymald svartpeppar.
Tärna tomat och blanda ner i dressingen. Halvera och skär fänkål i tunna skivor. Skär salsiccia i slantar.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten när du häller av pastan.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsiccia och fänkål ca 4 min tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Bryt fetaosten i mindre bitar. Blanda ner kall pasta, fänkålsstekt salsiccia och ruccola i skålen med tomat. Toppa med fetaost och frömix.
Smaklig måltid!