Umamiburgare med kalkon, tre sorters lök och potatisklyftor
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Kruspersilja
20 g
Rödlök
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven mozzarella
50 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Socker
1 krm
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Majonnäs
¼ dl
Japansk soja
1 tsk
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 809 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min.
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
Blanda kalkonfärs med salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 bugare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 2 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven mozzarella ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek löken med socker och salt på låg värme ca 5 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min.
Blanda majonnäs med japansk soja i en liten skål.
Skiva bananschalottenlök tunt och lägg i iskallt vatten. Skiva tomat.
Finhacka kruspersilja. Blanda persilja med rostad potatis. Fyll hamburgerbröd med kalkonburgare, picklad rödlök, karamelliserad lök, sojamajonnäs, bananschalottenlök och tomat.
Servera umamiburgaren med potatisklyftor.
Smaklig måltid!