Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- sambal oelek
- socker
- vitvinsvinäger
- smör
- neutral olja
Sesamfrö- och gurksallad
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Salt
2 krm
Sambal oelek
1 tsk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Brynt smör- och sojadressing
Smör (Mjölk)
25 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Stekt kolja
Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 582 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sesamfrö- och gurksallad: Skär gurka i bitar och skiva rödlök. Lägg i en skål och blanda ner salt, sambal oelek, socker, vitvinsvinäger och sesamolja.
- Brynt smör- och sojadressing: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål och blanda ner japansk soja.
- Stekt kolja: Skär kolja i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Strö sesamfrön över gurksalladen och servera med stekt kolja, brynt smör- och sojadressing och jasminris.