Citronstekt kycklingfilé med rostad morotskräm och ruccola
Laktosfri
Utan gluten

Citronstekt kycklingfilé med rostad morotskräm och ruccola

3.81 (447)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vatten
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Morötter
300 g
Rödlök
1 st
Smör
1 ½ msk
(Mjölk)
Olivolja
1 ½ msk
Torkad dragon
1 tsk
Vatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 567 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Skär morötter i stubbar. Klyfta rödlök. Lägg på plåten bredvid potatisen och rosta ca 18 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Dela kycklingfilé på längden och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 8 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över citronskal.
Lägg rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, pressad saft från den använda citronen (ca 1 msk) och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av citronen. Servera citronstekt kyckling med rostad potatis, morotskräm och citronklyfta. Toppa med ruccola!
Smaklig måltid!