Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- socker
- vatten
- ströbröd
- mjölk
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Patatas bravas
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Tomatsås
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
2 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Persiljebiffar
Bladpersilja
20 g
Ströbröd
½ dl
Mjölk (Mjölk)
¾ dl
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Olivolja
Sallad
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 634 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Skär potatisen i små tärningar (1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Tomatsås: Tärna tomater. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs allt i en liten kastrull med olivolja ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner salt, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
- Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt med pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Persiljebiffar: Finhacka bladpersilja. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, pressad vitlök, persilja och salt. Forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Sallad: Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsås. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och mixsallad.