25-35
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- sambal oelek
- socker
- nudelvatten
- salt
Asiatiska chilinudlar
Röd paprika
1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
3 klyfta
Tofu (Sojabönor)
100 g
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Neutral olja
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
½ dl
Sambal oelek
½ msk
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt
Till servering
Lime
1 st
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Mynta
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 595 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Strimla röd paprika och det gröna på salladslöken (spara till servering). Skär resten av salladslöken (ljusa delen) i ca 2 cm bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
- Asiatiska chilinudlar: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt den ljusa delen av salladslöken, ingefära och vitlök, fräs ytterligare 1 min.
- Blanda ner japansk soja, hoisinsås, sambal oelek, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Tillsätt avhällda äggnudlar och blanda ordentligt.
- Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med strimlad salladslök, cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.