30-40
1,1 kg CO2e
Utan gluten
Halstrad laxfilé med dirty fries, parmesan, dill och tomatsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Dirty fries
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Dill
10 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Röd chili
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
⅓ dl
Tomat- & dillsallad
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Dill
10 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Halstrad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 566 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 39 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Dirty fries: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper, blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om då och då. Finhacka dill. Skär röd chili i tunna skivor. Vid servering: Ringla yoghurt över pommes fritesen och strö över dill, riven parmesan och röd chili.
- Tomat- och dillsallad: Skär tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök och grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Halstrad lax: Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min. Vänd fisken och stek ytterligare ca 2 min.
- Servera halstrad lax med tomatsallad och dirty fries.