30-40
4,1 kg CO2e
Laktosfri
Pasta linguine med italiensk färsragu och parmesan- och ruccolasmulor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- vatten
- balsamvinäger
- köttbuljong
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- ströbröd
- bakplåtspapper
Italiensk nötfärsragu
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
3 dl
Balsamvinäger
1 msk
Köttbuljong
1 tärning
Sambal oelek
½ tsk
Socker
1 tsk
Svartpeppar
Parmesan- & ruccolasmulor
Ruccola
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
½ dl
Olivolja
2 tsk
Salt
½ krm
Torkad rosmarin
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 748 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
- Italiensk nötfärsragu: Tärna aubergine smått. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och stek auberginen med salt ca 5 min. Tillsätt nötfärs, lök, vitlök, torkad timjan och torkad rosmarin. Stek ytterligare ca 5 min.
- Blanda ner tomatpuré, vatten, balsamvinäger, smulad köttbuljong, sambal oelek, socker och rikligt med nymald svartpeppar. Koka ca 15 min, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Parmesan- och ruccolasmulor: Finhacka hälften av ruccolan (spara resten till servering). Finriv parmesan och vitlök. Lägg allt i en skål och blanda ner ströbröd, olivolja, salt och torkad rosmarin. Häll ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills det är krispigt och har fått fin färg. Rör om efter halva tiden. Häll över på hushållspapper.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Servera nykokt linguine med italiensk nötfärsragu. Toppa med parmesan- och ruccolasmulor och resten av ruccolan.