Örtkyckling med bulgur och chilisås
30-40

Örtkyckling med bulgur och chilisås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • tomatpuré
  • flytande honung
  • salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • ströbröd
  • sambal oelek
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar

Örtkyckling

Kycklinglårfilé
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
1 msk

Chilisås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt

Sallad

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 606 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Örtkyckling: Lägg kycklinglårfilé i en bunke (låt fettet sitta kvar på kycklingen, det smälter i ugnen och ger god smak). Blanda med torkad timjan, torkad oregano, tomatpuré, honung, pressad vitlök, salt och olivolja.
  4. Lägg den marinerade kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper. Strö över ströbröd. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Chilisås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sambal oelek (efter smak) och lite salt.
  6. Sallad: Finhacka bananschalottenlök. Tärna tomat. Lägg lök, tomat och mixsallad i en salladsskål. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera örtkyckling med bulgur, sallad och chilisås!