Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- tomatpuré
- flytande honung
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- ströbröd
- sambal oelek
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Örtkyckling
Kycklinglårfilé
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
1 msk
Chilisås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Sallad
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 606 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Örtkyckling: Lägg kycklinglårfilé i en bunke (låt fettet sitta kvar på kycklingen, det smälter i ugnen och ger god smak). Blanda med torkad timjan, torkad oregano, tomatpuré, honung, pressad vitlök, salt och olivolja.
- Lägg den marinerade kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper. Strö över ströbröd. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Chilisås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sambal oelek (efter smak) och lite salt.
- Sallad: Finhacka bananschalottenlök. Tärna tomat. Lägg lök, tomat och mixsallad i en salladsskål. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Servera örtkyckling med bulgur, sallad och chilisås!