Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- svartpeppar
- tomatpuré
Kycklinglårfilé
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
1 msk
Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 545 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg kycklinglårfilé i en bunke (låt fettet sitta kvar på kycklingen, det smälter i ugnen och ger god smak). Blanda med torkad timjan, torkad oregano, tomatpuré, honung, pressad vitlök, salt och olivolja.
Lägg den marinerade kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper. Strö över ströbröd. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sambal oelek (efter smak) och lite salt.
Finhacka bananschalottenlök. Tärna tomat. Lägg lök, tomat och mixsallad i en salladsskål. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera örtkyckling med bulgur, sallad och chilisås!
Smaklig måltid!