Kyckling med potatisgnocchi och basilikacreme
30-40
Laktosfri
9
Points®värde per portion

Kyckling med potatisgnocchi och basilikacreme

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Kyckling

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Olivolja
1 tsk
Paprikapulver
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g

Gnocchi

Gnocchi (Vete)
250 g
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 tsk
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kyckling: Blanda ihop japansk soja, olivolja, paprikapulver, flytande honung och riven vitlök till en marinad i en bunke. Dela kycklingfilé horisontellt och blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min (gärna längre).
  2. Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. Halvera cocktailtomater.
  3. Gnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi tills den har fått fin färg och blivit krispig ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner basilikacreme under omrörning ca 1 min och ta från värmen.
  4.  Stek eller grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den fått fin färg och är genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Servera basilikadressad potatisgnocchi med stekt kyckling och cocktailtomater.