ViktVäktarna
Laktosfri
Kyckling med potatisgnocchi och basilikacreme
4.24 (168)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Japansk soja
1 msk
Olivolja
1 tsk
Paprikapulver
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Gnocchi
250 g
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 tsk
Basilika creme
½ förp
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 492 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda ihop japansk soja, olivolja, paprikapulver, flytande honung och riven vitlök till en marinad i en bunke. Dela kycklingfilé horisontellt och blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min (gärna längre).
Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. Halvera cocktailtomater.
Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi tills den har fått fin färg och blivit krispig ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner basilikacreme under omrörning ca 1 min och ta från värmen.
Stek eller grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den fått fin färg och är genomstekt (innertemp 72°C).
Servera basilikadressad potatisgnocchi med stekt kyckling och cocktailtomater.
Smaklig måltid!