Kyckling med potatisgnocchi och basilikacreme

ViktVäktarna

Laktosfri

Kyckling med potatisgnocchi och basilikacreme

4.24 (168)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Olivolja
1 tsk
Paprikapulver
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Gnocchi
250 g
(Vete)
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 tsk
Basilika creme
½ förp
(Mjölk, Ägg)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
492 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Blanda ihop japansk soja, olivolja, paprikapulver, flytande honung och riven vitlök till en marinad i en bunke. Dela kycklingfilé horisontellt och blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min (gärna längre).
Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. Halvera cocktailtomater.
Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi tills den har fått fin färg och blivit krispig ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner basilikacreme under omrörning ca 1 min och ta från värmen.
 Stek eller grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den fått fin färg och är genomstekt (innertemp 72°C).
Servera basilikadressad potatisgnocchi med stekt kyckling och cocktailtomater. 
Smaklig måltid!