Umamiburgare med kalkon, tre sorters lök och potatisklyftor
30-40

Umamiburgare med kalkon, tre sorters lök och potatisklyftor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • salt
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Potatisklyftor

Potatisklyftor
1 förp
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Kruspersilja
20 g

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk

Kalkonburgare

Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g

Karamelliserad lök

Gul lök
1 st
Olivolja
Socker
1 krm
Salt
½ krm
Vitvinsvinäger
1 tsk

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
¼ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk

Till servering

Silverlök
1 st
Tomat
1 st
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 853 kcal
  • Fett 41 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Potatisklyftor: Lägg potatisklyftor på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 18 min.
  3. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå till servering.
  4. Kalkonburgare: Blanda kalkonfärs med salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 bugare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna ca 2 min per sida. Lägg burgarna bredvid potatisen på ugnsplåten och fördela riven mozzarella ovanpå. Tillaga klart i ugnen ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  5. Karamelliserad lök: Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek löken med socker och salt på låg värme ca 5 min, tills den är riktigt mjuk. Tillsätt vitvinsvinäger och stek ytterligare ca 2 min.
  6. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs med japansk soja i en liten skål.
  7. Skiva silverlök tunt och lägg i iskallt vatten. Skiva tomat. 
  8. Finhacka kruspersilja. Blanda persilja med rostad potatis. Fyll hamburgerbröd med kalkonburgare, picklad rödlök, karamelliserad lök, sojamajonnäs, silverlök och tomat. 
  9. Servera umamiburgaren med potatisklyftor.