Kalkonfärsbiffar med persilja, vitlök och patatas bravas
30-40
Utan gluten

Kalkonfärsbiffar med persilja, vitlök och patatas bravas

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • tomatpuré
  • socker
  • vatten
  • ströbröd
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Patatas bravas

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm

Tomatsås

Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
2 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl

Vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm

Persiljebiffar

Bladpersilja
20 g
Ströbröd
½ dl
Mjölk (Mjölk)
¾ dl
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Olivolja

Sallad

Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 635 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Skär potatisen i små tärningar (1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Tomatsås: Tärna tomater. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs allt i en liten kastrull med olivolja ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner salt, chili flakes, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
  4. Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt med pressad vitlök och salt i en liten skål.
  5. Persiljebiffar: Finhacka bladpersilja. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, pressad vitlök, persilja och salt. Forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Sallad: Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  7. Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsås. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och mixsallad.