Rotfruktspytt med äpple, halloumi och stekt ägg
35-45
0,7 kg CO2e
Utan gluten
Vegetariskt

Rotfruktspytt med äpple, halloumi och stekt ägg

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung

Rotfruktspytt

Rotselleri (Selleri)
200 g
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Rött äpple
2 st

Senapskräm

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Stekt ägg

Ägg (Ägg)
2 st
Olivolja

Till servering

Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 805 kcal
  • Fett 40 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rotfruktspytt: Skala rotselleri med en vass kniv. Skär potatis, morötter och rotselleri i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
  3. Senapskräm: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  4. Stekt ägg: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
  5. Rotfruktspytt: Finhacka gul lök. Tärna halloumi. Hetta upp den använda stekpannan och stek lök och halloumi ca 5 min. Tärna äpple. Blanda äpple, stekt lök och halloumi med de rostade rotfrukterna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Toppa rotfruktspytten med salladsmix och stekt ägg. Servera med senapskräm!