Böntacos med valnötter, tomatsalsa och rostad chilimajs
30-40
Vegetariskt
9
Points®värde per portion

Böntacos med valnötter, tomatsalsa och rostad chilimajs

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • salt

Bönröra

Gul lök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Krossade tomater
1 förp
Salt
½ tsk
Spiskummin
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Paprikapulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Svarta bönor
1 förp
Valnötter (Valnötter)
15 g

Tomatsalsa

Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt

Rostad majs

Majs, (160 g)
1 förp
Chili flakes

Till servering

Tortillabröd (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.

  1. Bönröra: Hacka gul lök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek löken på medelvärme ca 3 min.
  2. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré till grytan och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chili flakes, paprikapulver och torkad oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften. 
  3. Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka valnötter. Blanda ner allt i grytan.
  4. Tomatsalsa: Skär tomat i mindre bitar och finhacka rödlök. Lägg allt i en skål. Tillsätt pressa vitlök och limesaft. Smaka av med lite chili flakes och salt.
  5. Rostad majs: Häll av majs och torka med lite hushållspapper. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg. Avsluta med att strö över chili flakes.
  6. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. 
  7. Grovhacka koriander. Fyll varma tortillabröd med bönröra, tomatsalsa, en klick matyoghurt, rostad majs och koriander.